A PCM – Process Communication Model (Folyamat-kommunkációs Modell) alapképzése ez a tréning

A programot már online verzióban is tartjuk, ahol a teljes alap kommunikációs eszköztárat 5x fél nap alatt lehet elsajátítani.

A képzést megelőzi egy egyéni, validált profil, melyet a résztvevők egy teszt kitöltése után kapnak meg egy személyes és testre szabott visszajelzés keretében. A teszt és ez a képzésünk is magyar nyelven érhető most el. (Igény szerint a programot angol nyelven is tudjuk vezetni és a teszt is elérhető angol nyelven)

A program a következő képzési blokkokat tartalmazza:


Mit adunk a program során?

Online – 5x fél napban, vagy személyesen –  2,5 napban


Mennyibe kerül a teljes program és mit tartalmaz pontosan?

A teljes csomagban a következő elemeket adjuk:

1. Személyre szabott PCM teszt – a kitöltés alapján

2. Személyes konzultációs visszajelzés a PCM profil mentén

3. A képzés teljes ára 

4. A kapcsolódó jegyzetek

5. Egyéni jólléti riport – ami a “DARE to say!” program része. Ez utóbbi egyedi az európai piacon!

A programról kérjen testre szabott ajánlatot közvetlenül: team@darecommunication.com


És ha még mindig maradtak kérdéseid….

Pontosan mi is az a PCM?

A PCM megalkotója Dr. Taibi Kahler amerikai pszichológus, aki a Tranzakció Analízis területén végzett munkásságáért is nemzetközi elismerésekben részesült. A PCM egy személyiség- és kommunikációs modell. Mint módszer, a NASA programjában az űrhajósok kiválasztásánál és felkészítésénél kezdte el hódító útját az 1970-es években. Ma már világszerte több millióan töltötték ki a tesztet. Ez egy olyan tudományosan is hitelesített, megbízható eszközrendszer, amely mindennapi kapcsolódási problémáinkra egyértelmű, konkrét és hatékony válaszokat ad.

A PCM szerint minden ember személyisége leírható hat alapvető személyiségtípus egyedi kombinációjaként. Ennek illusztrálására képzeljünk el egy hatszintes házat, melyben a különböző szintek (Mozgató, Lázadó, Harmonizáló, Elvhű, Gondolkodó, Álmodozó) sajátos sorrendben és erősségben vannak jelen. Mindegyik személyiségtípust speciális világlátás, munkakörnyezeti preferencia, kommunikációs stílus, pszichológiai szükséglet jellemez. A házunk szerkezete meghatározza azokat a viselkedésmintázatokat, amelyeken keresztül a világhoz és más emberekhez kapcsolódunk.

Korábbi írásainkban is többet megtudhatsz: A PCM szemüveg, Mi nekünk a PCM?

Kiknek szól az alap program?

A program mindenkinek szól, aki az önismeret fejlesztésével hatékonyabban szeretne kommunikálni és együttműködni. Ajánljuk csapatoknak is, aki a PCM elsajátításával magasabb szintre tudják juttatni az együttműködést a csapaton belül és más csapatokkal is.

Kik lesznek a trénerek?

A trénerek a DARE Communication csapatból lesznek. Biztosan 2 trénerrel fogsz találkozni. A DARE csapatával ezen az oldalon (dare link) ismerkedhetsz meg, vagy a DARE Facebook oldalán.

Mi van, ha nem tudok az összes napon ott lenni? Később bepótolhatom majd?

A program napjai egymásra épülnek. Nem szerencsés, ha nem veszel részt mindegyik napon. Sajnos máskor pótolni nem tudod a kieső napot, ezért javasoljuk, ha elkötelezed magad, akkor vegyél részt mind az 5 alkalommal.

Milyen előképzettségre van szükség a program elvégzéséhez?

A tréning nem igényel előzetes ismeretet. Ha nem találkoztál a PCM-mel, akkor egy új rendszert és gondolkodásmódot fogsz megismerni.

Milyen technikai felszereltséggel kell rendelkezni, hogy online élvezhető legyen a program?

Fontos, hogy legyen egy jól működő laptopod vagy asztali géped, ami rendelkezik kamerával és mikrofonnal is. Legyen hozzá egy töltőd is! Ezek azért fontosak, mert számíthatsz csoportok, páros feladatokra is a program során, ahol interakcióban leszel más résztvevőkkel is. Fontos, hogy ők lássanak és halljanak majd Téged.

Hogyan és mikor fogom tudni használni a megtanultakat?

Azonnal. A programot úgy építettük fel, hogy legyen lehetőség a gyakorlásra az alkalmakon és a napok között is.

Mi van, ha már találkoztam a PCM saját profillal?

Ha már találkoztál a PCM-mel, akkor figyelünk arra, hogy legyen a számodra is új ismeret. A csoportban tanulással sok gyakorlati tapasztalatot fogsz szerezni a PCM-ről.

Mi van, ha valamilyen rajtam kívül álló okból (baleset, kórházi kezelés ) nem tudom befejezni a programot?

Úgy gondoljuk, ha szeretnél fejlődni és magadba fektetni az mindig egy jól átgondolt döntés eredménye. Ezért mindent meg fogsz tenni annak érdekében, hogy a legtöbbet kivedd a programból, a lehető legtöbbet kapj a befektetéseidért. Vis major természetesen nálunk is van, ami temetés, halálozás, vagy igazolt betegségekre/balesetek esetén működnek.