Rólunk

2019-ben kezdődött minden, egy PCM trénerképző programon. Mind a négyen kerestünk valamit – egy eszközt, egy lehetőséget, egy célt vagy egy csapatot. És az év végére meg is találtuk.

Mindannyian dolgoztunk nagy cégeknél és van tapasztalatunk bőven emberekkel. Sokat dolgoztunk (és dolgozunk még ma is) magunkon, mert csak így maradhatunk naprakészek, hitelesek.

Közös szenvedélyünk az alkotás, kreatív megoldások és hogy a PCM-et minél több emberhez, diákhoz, szülőhöz és pedagógushoz eljuttassuk.

Minden egyes aktivitásunk, valamint bevételünk 2%-át nonprofit célokra forgatjuk vissza, melynek keretében pedagógusok fejlesztését támogatjuk a PCM-el – teszt, coaching vagy akár képzés formájában. Ez a mi jószolgálati vállalásunk!

Solymár Dóra

Több mint 20 éve dolgozom belső tanácsadóként és vezetőként. Szeretem, ha olyan megoldást találunk, amiben öröm és kíváncsiság van.

Mindaz, amit eddig tudtam az emberek és a szervezetek működéséről új megvilágításba került a PCM® megismerésével. Új fejlesztési dimenziókat látok a szervezetfejlesztésben és a kompetenciafejlesztésben.

A legfontosabb, hogy legyen egy olyan csapatod, akikkel felfedezed és kipróbálod az új megoldásokat és ebben Te vagy az első! Fontos nekem, hogy azokkal is megosszam a PCM® gyakorlatát, akik fiatalokkal foglalkoznak tanárként, fejlesztőpedagógusként, szülőként.

Kiss Adrienn

20+ éve dolgozom a kereskedelemben, több ezer tárgyalás és szerződéskötés tapasztalata valamint csapatok szervezése, vezetése és irányítása folyamatosan az életem része.

A PCM® számomra új megvilágításba helyezte az értékteremtés képességének fejlesztését. Gyors és hatékony eszközöket és megoldásokat keresek, a PCM® alkalmazásával mindez eredményesen megvalósítható.

Szeretném minél több embernek megmutatni a kommunikációban rejlő varázslatokat, átadni a tudást és tapasztalatot. Két kis gyermek édesanyjaként törekszem a harmónia megteremtésére a környezetemben és ezt az egyensúlyt szeretném átadni másoknak is.

Horváth Rita

2 különböző üzleti környezetben szerzett 28 év HR és 22 év vezetői tapasztalattal támogatok vezetőket, csoportokat és HR szakembereket, mint szervezetfejlesztő│Mentor │Tréner│Coach a következő témákban: Stratégia, Változásmenedzsment, Vezetőfejlesztés, Tehetségprogramok, Krízismenedzsment, HR Üzleti partner fejlesztés.

Fontos, hogy a szervezet legkisebb egységével, a csapattal kell ahhoz foglalkozni, hogy a vállalat és a csoportban az egyén is jól tudjon működni és kapcsolódni. Szeretem azokat a helyzeteket, amikben meg kell küzdeni a sikerért! Ha megvan a diagnózis, akkor megállapodunk, ütemezünk és csináljuk! Együtt, mert fontos, hogy a vezetők, HR is tanulhasson a folyamatból!

Célorientáltan működöm, de ehhez egy kedves, együttműködő és meghitt közeget tudok varázsolni, mert az is fontos!

Tóth Diána Evelin

600+ csoport, 18+ év tréning-vezetés és szervezés, 1800+ egyéni coaching, 16+ év vezetői tapasztalat, 1000+ óra önfejlesztés Szeretem az ügyfeleimmel megélt érzelmi hullámvasút örömteli és sikeres magasságait és osztozom az időnként szomorú vagy épp dühös mélységekben is.

Másokkal együttműködve, harmóniában önmagammal és a környezetemmel igazán csodálatos egy ilyen utazás. Hiszem, hogy a legkülönbözőbb területekről szerzett tapasztalatokból lehet értékes változásokat támogatni.

Fontos számomra a folyamatos megújulás. A tapasztalatok cseréje, a tudás megosztása a valódi út a céljaink eléréséhez. Gyere! Vágjunk bele egy közös élménybe, hogy a kihívások legyőzése során még többet és többet tudj kihozni Magadból!