Photo by Chris Alupului on Unsplash

Ha mostanában keresel nyitott pozícióra, sokkal élesebb figyelemmel nézed a jelölteket. Keresed az az embert, akiben ott van a jelen és a jövő lehetősége. Az elmúlt hetekben többet találkoztam én is a hiánnyal. Ha visszafogottabb az üzleted, akkor azért. Ha olyan iparágban vagy, ami pörög, akkor azért. Mindkét esetben a skála szélső értékeit járjuk be. Vagy kevés van valamiből vagy extrém sok. Mindkettő stresszes tud lenni. A mostani helyzet ezért szinte kikényszeríti, hogy jobban figyelsz arra, ami esetleg nem illik össze.

Az interjú az egyik legjobb kiválasztási eszköz, még mindig. ( A másik az ajánlás.) Mit érdemes figyelni az on-line térben?

Néhány tapasztalat után a pillanatra szavazok. Keresem azokat a pillanatokat, amikor a természeteshez közeli mozdulatot, kérdést, mosolyt látom. Kevesebb a lehetőség az Avatar-os összekapcsolódásra, de mikropillanatok azért lehetnek, amik meghozzák azt a bizonyos gyomortáji érzést. A negatívra állított szűrő kevésbé ad lehetőséget arra, hogy észrevedd a lehetőségeket és a potenciált.

Solymár Dóra írása