Photo by Clark Tibbs on Unsplash

Ha elkezded, akkor legyél egy kicsit őrült! A tehetség program divergens. Sok irányba kell mutatnia, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle.

Ez egy rövid történet arról, hogy nekünk mi működik.

Minden esetben kell egy elképzelés arról, hogy mit szeretnél látni eredményként. Ha a legkisebb gondolatfoszlányt már meg tudod fogalmazni, akkor kezd el vele játszani.

A középvállalat vezetése nem akart mást, csak hogy legyenek épkézláb belső pályázóik a nyitott vezetői pályázatokra. Első ránézésre sima ügy. Vedd e vezetői kompetenciákat, csinálj rá tréningeket, lehet még néhány színes elem és kész is.

Nem ez lett belőle.

Megérintett, hogy mi minden lehet ebben az igényben: képes legyen megállni a helyét egy vezetői pályázaton.

Ezeket a témákat hallottuk meg:

  • Legyen ambíciója arra, hogy pályázzon.

  • Ehhez tudnia kell, hogy mire képes.

  • Kell hozzá fantázia is, hogy mit tud magának elképzelni.

  • Érdemes rendelkezni azzal a képességgel, hogy támogató környezetet teremtsen magának a fejlődésre.

  • Élvezze az önállóságot.

Nem egy tréning programot ajánlottunk. A megoldás egy olyan keretrendszer lett, amiben a program résztvevői maguk határozták meg, mi hasznos nekik. Miben akarnak előrelépni a program ideje alatt? Mi kísértük a folyamatot, kérdeztünk, hallgattunk, visszajeleztünk, közösséget támogattunk.

Az eredménytől mi is meglepődtunk. Eléggé kíváncsiak lettek magukra és egymásra. Visszajelzést kértek és adtak. Ez segített abban, hogy tudják mire lehetnek képesek. Sokféle irányba indultak el. És élvezik.

Szerző: Solymár Dóra