Igazi party-arc vagy? Imádod a jókedvet? A társaság középpontja vagy? Mindenkiről tudsz mindent? Szívesen vannak a közeledben?

Ha 5 igened van, akkor nagy a valószínűsége, hogy sok van benned a lázadóból.

Miért is hívják lázadónak? 

(Az angol megnevezése Rebel.) Ne a kelet-európai forradalmárra gondolj!

Szívem szerint közelebb áll a játékoshoz, aki szereti az életét. Könnyen és szívesen van másokkal, keresi az emberek társaságát. Ő az, akivel mindig történik valami, mindenről tud, mindenhez van egy színes, jókedvű története. Ő az, aki feltölt energiával, ha neked kevesebb van. Mindenből tud ízléses poént csinálni.

Az életének központi eleme a játék. Hogyan lehet könnyedén, jóféle módon megélni az életet. Ha találkozol vele, akkor érezheted, hogy megváltozik a tér. A körülötted lévők arcán megjelenik a mosoly és felpezseg a társaság. A lázadó innen szedi az energiáját. Lazán kapcsolódni másokkal, amiben van poén, sok humor, történik valami, amiben van játék. PCM®-sen ezt játékos kapcsolódásnak hívjuk. Aztán, ahogy jött, mint Mary Poppins a szelek szárnyán megy is tovább. Új csapatot keres, új történetekkel lesz gazdagabb a repertoárja. Mindig szívesen látott vendég, bármikor is érkezik. Ő az, akit tényleg várnak. Amikor megy, akkor ott marad egy kis szomorúság is és vágyakozás, hogy mikor jön megint. Lázadó bázisként a spontán működés még több energiát tud szolgáltatni. Minek megtervezni a dolgokat, ha az utolsó pillanatban is elég kitalálni, előkészíteni, megcsinálni. Annyi biztos, hogy így is tökéletes lesz, jó minőségben, könnyedén. A külső szemlélő nem sokat vesz észre ebből. Ha a backstageből figyelsz, akkor viszont pontosan tudod az előzményeket és ámulsz, hogy megcsinálta, sikerült neki.

A lázadó bázisúakra nem jellemző az unalom. Ha unatkozik, akkor továbbáll. Ingergazdag környezetre van szüksége. A környezete reakcióin keresztül szűri, hogy tetszik-e neki valami, vagy nem tetszik. Az egyik legkönnyebben felismerhető szava is egyben. Ha tetszik, akkor marad még, hiszen éri elég spontán inger. Ha nem tetszik, akkor biztos lehetsz abban, hogy tovább áll. Ezt onnan dönti el, hogy kap-e spontán és játékos reakciókat. Ha nem, akkor gyorsan leszűri, hogy nem az ő terepe.

A lázadó bázisú társunk is komolyan veszi az életet, csak más minőségben kapcsolódik a körülötte lévő dolgokhoz. A lázadó nem a felszínességről szól. Nagyon keményen dolgozik, nagyon jó minőséget produkál. Egy régebbi beszélgetésből idézve: ” Ez a vattacukor és nem a Toblerone. „. Könnyed, finom, megfelelő mennyiségben nem üli meg a gyomrot.

Mit nem szeret a lázadó (bázisú)?

Az unalmat már említettem. De van egy még jellemzőbb helyzet, aminél várhatod, hogy hárítani fog. Ha irányítani akarják bármilyen módon. Nem tud/akar mit kezdeni azzal, ha nem játékosan kapcsolódnak hozzá. Nem kérdezd a véleményét, ne várj feladatlistát, ne számoltasd be a napjáról. Hagyd élni és merj Te is játszani.

Amilyen színes az élete a lázadó bázisúaknak, ugyanolyan színes és ingergazdag a környezete. Tele van játékra csábító tárggyal, poszterrel, szól a zene, bármerre nézel van ott valami izgalmas dolog. Csak gondolj Mark Palmer Nike vezér irodájára:)

És egy meglepő észak-amerikai adat: a mért populáció 20%-a lázadó bázissal rendelkezik és több a nő (60%), mint a férfi (40%).

Magadra ismertél?