Jöjjön a következő a 6-ből személyiségtípusból. Honnan fogod megismerni az Elvhűt? Nagyon egyszerű. Ha az elvű személyiségrészed nagyobb arányban van benned, azt onnan tudod a legkönnyebben felismerni, hogy ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy elmond a véleményedet.

Ha egy beszélgetést hallgatsz, akkor azok a szavak, hogy szerintem„, „fontos„, „véleményem szerintgyakran hangzanak el valakitől, akkor érdemes jobban odafigyelni. Ha ezek a kedvenc szavaid, akkor érdemes megvizsgálni, hogy mi igazán fontos a számodra. Mi alapján hozod meg a döntéseidet? Valószínű ez lesz életed rendezőelve.

Az elvhű személyiségrészünknek a hívószava az érték.

Minden, amit értékesnek tart, ahhoz könnyen kapcsolódik. Mindenki, akikkel azonos értékek mentén tud együtt lenni, számíthat arra, hogy fantasztikus dolgok várnak rájuk. Határozott elképzelése van a világról, a dolgok akár emberek működéséről. Azt is tudja, hogy mi lesz Neked jó és szerinte hasznos. Ezt el is fogja mondani. Annyira karakteresen jellemző rá a vélemény, hogy könnyen felismerhető. Mivel mindenről van véleménye, így ítélkezhet is. Még be sem léptél a szobába, de mindent tudni vél rólad. Azt is mondhatnám, ha jó véleménye van rólad, akkor egyszerű dolgod van. Ha nem, akkor nehéz idők jönnek.

Forrás – internet

Ő az, akire mindig számíthatsz, BÁRMILYEN – de tényleg bármilyen – körülmények között. Legyen az a legnagyobb vihar, a legképtelenebb időpont, ő jönni fog és segít.

Megosztja veled amije van, bármire van is szükséged. Hiszen, ha elköteleződött valami vagy valaki mellett, akkor azt komolyan gondolja. Arról is jól felismerhető, hogy nem sok, de nagyon mély baráti kapcsolatai vannak.

Lelkiismeretessége miatt olyan dolgokat is megtesz érted, amire nem számítottál. Nagyon oda fog figyelni arra, hogy minden rendben legyen. Fát lehet hasogatni a hátán – legyen az a családban, barátokkal vagy a munkahelyen.

Mit szeret egy elvhű (bázisú)?

Szereti a jó beszélgetéseket, a számára értékes időtöltéseket, keresi azokat a helyeket, ahol a fontos dolgok történnek. Nagyon jó megfigyelő, kíváncsisággal szemléli a dolgokat, történeteket maga körül. Szereti elmondani azt, ami foglalkoztatja, szívesen megosztja, hogy mi a véleménye. Jólesik neki, ha meghallgatják, ha visszajelzést kap arról, hogy mi neked ebből az, amit fontosnak tartasz.

Mit nem szeret egy elvhű (bázisú)?

A legnehezebb dolga akkor van, ha nem hallgatják meg a véleményét. A felesleges köröket egy beszélgetésben, ami egy elvhű számára nem tartalmaz értéket. Amikor már x-szer ugyanarról beszélnek, de csak „tolják a rizsát” és nem teszik ki az asztalra, azt, amit valójában gondolnak. Ha nem vállalják fel magukat, hanem mindenféle játszmákkal, sunnyogva intézik a dolgokat. Egy ilyen környezetben az elvű nehéz helyzetben van. De itt is pontosan lehet tudni a véleményét: az arcára van írva.

Mit látsz az arcán? Az elvhű arcán gyakori a függőleges két ránc a szemöldökök között. Hiszen, a vélemények, vélekedések, elvek fókuszált figyelmet igényelnek. A tekintete is sokat elárul. Nagyon koncentráltan tud figyelni.

Forrás – internet

Az elvhű környezete inkább puritán, egyszerű, mintsem tervezett, vagy harsány. Nem az a fontos, hogy minden a helyén legyen, kivéve azt az esetet, ha az elvhű ezt tartja fontosnak. A funkció számít inkább. Egy elvhű nem fogja kétévente felújítani a konyhát. Ha megfelel a funkciója, akkor akár egy életen keresztül el van ugyanazzal a konyhával.

Funkcionális konyha (forr.-internet)
Funkcionális konyha (forr.-internet)
Funkcionális nappali (forr.-internet)
Funkcionális nappali (forr.-internet)
Funkcionális otthon (forr.-internet)
Funkcionális otthon (forr.-internet)
Funkcionális iroda (forr.-internet)
Funkcionális iroda (forr.-internet)

Egy elvhű akkor van rosszul, ha nem kap visszajelzést azzal kapcsolatban, hogy számítanak rá. Ha nem számít, ha nem fontos a tudása, a szakértelme, a véleménye, akkor elveszett körülötte a világ. Ha nem hallgatják meg, ha félreállítják magyarázat nélkül, akkor nehezen talál fogódzót. Ezekben a helyzetekben még inkább a véleményét erőlteti. Azzal segíthetsz neki, ha megkérdezed a véleményét és tényleg végighallgatod. ” Szerinted mi a legfontosabb ebben a helyzetben?” „Mi lenne a legmegfelelőbb lépés?” – és visszajelzel, hogy neked mi volt ebből a fontos és értékes. Mit viszel ebből tovább? Ha megkérdezed a véleményét, akkor az nem lehet „kamu”, vagy „ál-érdeklődés”; tudni fogja, ha csak le akarod rázni, hiszen ő a megfigyelés nagymestere!

A mérések alapján az észak-amerikai populáció 10%-a elvhű bázisú, 75% férfi és 25% nő. 10 emberből 1 elvhű bázissal rendelkezik. Megsúgom, hogy a vállalatoknál nagyobb ez az arány a tapasztalataink alapján.

Benned mennyi elvhű van? 100%?

Solymár Dóra írása