Mikor kell nagyot ugrani?

Egyáltalán kell-e nagyot ugrani a karrieredben? Mi a karrierváltásaink története mögött meghúzódó igény?

A karrier tartalma ma már mást jelent, mint jelentett akár 5-10 évvel ezelőtt. A globális világ változásai olyan lehetőségeket nyitnak meg, amikre nem is gondoltunk. Sokkal fontosabbá vált az értelmes munka megélése, a munkahelyi légkör és a csapat. Nem elég mondani, úgy is kell csinálni. A brand el tudja vinni egy darabig a showt, de hosszú távon nem lesz elég egyetlen munkáltatónak sem.

Ha fellistázzuk, hogy milyen feltételek mellett kell dolgoznunk a következő 10-20 évben, akkor az első helyen az állhat, hogy a nyugdíjas éveink egyre távolabb kerülnek. A folyamatos tanulás és átképzés, szakmaváltás gondolata már nem ördögtől való.

Nem lesz elég megcsinálni egy munkát, hanem olyan munkát kell csinálni, ami feltölt. Mert kell az energia.

A karrierdöntéseink abba az irányba fognak elmozdulni, hogy mennyire tudom a munkámmal támogatni magamat, hogy jól legyek 10-20 év múlva is. Mert a diverzitás itt is fontos. Tudok-e elég időt tölteni a barátaimmal, a családommal? Van-e lehetőségem a fejlődésre? Van-e szabad egy évem, amit mással tölthetek? Vállalkozhatom-e munka mellett? Hozzátesz-e a mostani feladatom a jövő elképzeléseihez? Van-e elég időm a regenerálódásra?

Legyél jól!

Solymár Dóra írása